FIGYELJEN GYERMEKE BIZTONSÁGÁRA!

Felelősségteljes, gondoskodó szülőként természetesen mindig a legjobbat szeretnénk gyermekeinknek. A jövőjüket tervezgetjük, de közben aggódunk az egészségükért, törődünk a lelki egyensúlyukkal és igyekszünk minden váratlan helyzetre felkészíteni őket.

A szempontok ugyan kézenfekvőnek tűnnek, de amikor a saját csemeténk testi épsége a tét, hamar rádöbbenünk, mennyi mindent kell számításba vennünk. Hiába érezzük úgy, hogy tisztában vagyunk a játszótéri szabályokkal, hiába tervezünk előre, ha nem várt helyzetben találjuk magunkat, és leblokkolunk. Talpraesett gyerekeket szeretnénk nevelni, akik egyre önállóbbak és megbízhatóbbak, de szívünk szerint örökre burokban tartanánk őket.

Előbb-utóbb el kell engednünk a kezüket, mi pedig legfeljebb annyit tehetünk, hogy megbízunk bennük. De vajon tényleg megértette és meg is jegyezte a közlekedési szabályokat? Felismeri a jelzőtáblákat? Kivétel nélkül, mindig szétnéz, mielőtt az úttestre lép, vagy előfordul, hogy elkalandozik?

Ha a válasz igen, valamit már biztosan tettünk a biztonságukért. Ha a legfontosabb írott és íratlan szabályokkal is megismertettük őket, akkor még többet. Igazán nyugodtan azonban akkor aludhatunk, ha fejtágítás és szájbarágás helyett sikerült közös élménnyé tennünk az útmutatásainkat. Ebben segít a Tekergő park.

Barangoljuk be közösen minden zegzugát, és tanítsuk gyerekeinket együtt a felelős gondolkodásra! A virtuális játszótéren kedvetek szerint haladhattok: a játék is ösztönözheti a tanulást, ahogyan a jól végzett munka jutalma is lehet a szórakozás. A Tekergő parkban persze tanulni is csak játszva lehet, hiszen az interaktív mesekönyvünk és az önfeledten bicikliző, görkorizó, közlekedő, szaladgáló Nudli kalandjai legalább olyan szórakoztatóak, mint tanulságos játékaink.

Amennyiben úgy érzitek, hogy már teljesen képben vagytok, próbáljátok ki gyermekeitekkel együtt játékainkat: csúsztassátok helyükre a képkockákat, hogy még teljesebb legyen a kép, majd nézzétek meg alaposan a rajzokat, és keressétek meg a különbségeket. Játszhattok a klasszikus memóriajátékkal is, de legyetek segítőkészek, és mindenképpen vezessétek ki Nudlit a labirintusból! A testi épségetek miatt ezúttal nem kell aggódnotok. Erről a biztonság elkötelezett híve, a Generali gondoskodik.