A jó példa ragadós

Hiába beszélünk nekik zárt cipőről és magas szárú zokniról, ha az erdőben ennek ellenére szandálban flangálunk. Hiába kötjük a lelkükre, hogy 2-3 óránként kenjék be magukat naptejjel, ha azt látják, hogy apát álomba ringatja a medence közepén hánykódó matrac, és vörösre sül a háta. Hiába kérjük, hogy védjék sapkával a fejüket a tűző napon, ha anya sem húzza fel a kalapját, mert tönkretenné a frizuráját. A gyerekeknek helyén van az eszük.

Az egyetlen megoldás, ha következetesen jó példát mutatunk, hiszen a saját szabályaink ránk is ugyanúgy vonatkoznak! Ha nem akarunk leégni a gyerekeink előtt, kenjük be saját magunkat is naptejjel, öltözzünk fel rendesen a kiránduláshoz, és ne csak mondjuk, mutassuk is meg, milyen sok folyadékot iszunk.

Kapjanak a srácok is saját hátizsákot és kulacsot, így nemcsak a terhek oszlanak meg, de a felelősség is közös. A hátizsákban természetesen helyet kaphat a saját naptejük, a  sapkájuk és a rovarriasztó kenőcs is. Bárhova megyünk, mindenkinek végig kell gondolnia, mit érdemes magával vinnie.

A mérlegelésre, a rendszerezésre és – közvetett módon – egészségünk megőrzésére tanít új játékunk, a Kakukktojás is. Márpedig amit gyerekkorban, játékos formában megtanulunk, azt felnőttként is fel tudjuk idézni. Minden másról a biztonság elkötelezett híve, a Generali gondoskodik.